• Vita az agyfényesitőkről.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A férjem " agyi infarctus a cerebralis ütőerek rögösödése miatt " I 633o  dignózissal volt két éve kórházban.  ezidő óta folyamatosan szedi a NOOTROPIL nevü gyógyszert. Az ujságban olvastam, hogy "nem bizonyitott klinikai hatékonyságu a gyógyszer" "hatástalan és parazló terápiaként" emlegetik. Kérdésem, hogy szedje-e a gyógyszert a továbbiakban /idegosztályi felülvizsgálatra csak a nyár közepén kell mennünk/ addig a háziorvos irja a gyógyszert. Állitólag az ára is felmegy, és ha nem is szükséges szedni, akkor miért vegyem meg? Szedett gyógyszerek ezen kivül: ACLOTIN 25o, TRITACE 5 mg, TOVALIPIN 2o mg. Szives válaszát várom tisztelettel: Tücsökné

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a nootropil témában

        Kedves Kérdező!

        Nem szeretek a kollégák gyógyszerelési szokásaiba beleszólni, csak leírom a véleményem, a döntés az Önöké lesz. A Nootropilnak nincs bizonyított hatása a stroke akut  szakában, erre utalhatott az Ön által olvasott cikk. Viszont a későbbiekben az agyi vérátáramlás és talán az idegsejtek működédét serkentő hatása miatt egyes betegek élénkebbek tőle, könnyebben gondolkoznak, de egyéb jelentős hatás nem várható tőle. Esetleg meg lehet próbálni elhagyni, és a férje meglátja tapasztal e kedvezőtlen változást az elhagyás után. Ha igen inkább szedje, vagy helyettesítsék egyéb értágítóval, melyek olcsóbbak.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 23:27:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.