• Nyaki Doppler

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor(no)! A nyaki Doppler ultrahang vizsgalat eredmenyei:10 drb. echo felvetel, IMT= 1mm, bal AV1 tag(, szeles) szukulet(stenoza larga).(forditottam roman nyelvu eredmenybol).Panaszaim:nem forgo tipusu szedules helyesebben bizonytalansagerzes, nem lathato csak altalam erzo lab remegesek, ejszakai kezfej zsibbadas(inkabb bal)es persze az ezekkel jaro ijedseg.(alacsony vernyomas 10/6, 11/6, 12/7 es60-90 kozti pulzus).Szeretnem tudni az On velemenyet a fenti eredmenyekrol:mit jelentenek, mennyire veszelyesek es osszefuggesbe vannak a kellemetlen betegsegem tuneteivel.Neurologusnal voltam, aki Doppler vizsgalatra kuldott. Mit tetszik ajanlani? (60 eves vagyok)Valaszat elore is koszonom.Tisztelettel KJ.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        A Doppler lelet nehezen érthető számomra, hiányos. Abből amit leírt arra tudok következtetni, hogy az egyik arteria vertebralisnak nevezett ér, mely hátul, tarkótájon fut, bal oldalon jelzetten tágabb, de sajnos 100 %-osra mondani nem tudom. A panaszai alapján én úgy gondolom, hogy a nyaki gerinc elváltozásai okozzák a szédülést és a karzsibbadást is. Próbáljon meg fizikoterápiára járni, végezzen rendszeres gerinctornát. A csuklózsibbadás mögött úgynevezett carpalis alagút szindróma is állhat, ami a kéz ellátását biztosító ideg nyomódását jelenti a csukló magasságában. Véleményem szerint nyaki gerinc RTG és  ENG vizsgálat lenne szükséges, ezek eredményétől függőn nyaki gerinc MR.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 11:29:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: