• Sérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/nő! Az lenne a kérésem, most voltam MRI-in és az eredményre volnák kiváncsi mivel a beutaló orvoshoz csak májusra kaptam időpontot és kiváncsi vagyok. A MRI -re ezt írták A L III/IV diskuson mediálisan-bal mediolaterálisan 4mmm-es hernia , mely a durazsákot és a filumokat elnyomja,a forameneket nem éri el. a másik C V-VII -ig enyhe spondylosis jelei . A C VI/ VII discuson 2mmm-es bal mediolaterális hernia látható, mely a forament eléri. Köszönöm szépen a válast. Üdv zsuzsi

        WEBBeteg szakértő válasza a MRI témában

        Kedves Zsuzsi!

        Az MR-en leírt elváltozás az ágyéki szakaszon kezdődő gerincsérvnek felel meg, míg a nyaki gerinc elváltozás a csigolyák közötti porckorong igen kis mértékű előboltosulásának felel meg. Ezekkel szerencsére műtéti teendő nincs. Gyógyszerekkel, gerinctornával, fizikoterápiával a panaszok még karbantarthatók.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-01 10:57:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 06:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: