• Csontrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        November óta iszonyatosan fáj a bal lábszáram, nem egy helyen, van amikor úgy érzem, "vándorol" a fájdalom. De az orvosi vizsgálatok szerint semmi baja a lábamnak, volt UH, rötngen. Kaptam rá apranaxot, mydetont, vizsgálat nélkül. Elmentem egy másik orvoshoz, aki megcsinálta a vizsgálatokat, és movalis-t írt fel. Ez jó volt, mert csökent a fájdalom, de ahogy elfogyott az előírt adag, újra előjött a nagy fájdalom is. 35 éves vagyok, még aránylag fiatal. Tud valamit mondani? Van egy másik problémám is, február 20-án elkezdett görcsölni-fájni a bal oldalam, a borda alatt. Itt is történt kivizsgálás, és elvileg mindenem rendben van. De a semmi az nem fáj ennyire, mint nekem ezek. Vannak napok, amikor napi 4-5 cataflammal bírom csak ki, de van, amikor elég 2.  Fájdalomcsillapító nélkül nem tudom átvészelni a napokat. Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel: Cserháti Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a lábszárfájdalom témában

        Kedves Zsuzsa!

        A lábszár fájdalom hátterében számos ok állhat, nemcsak izületi, de ér eredetű, ideg eredetú és pszichés ok is. A leggyakoribb fájdalom a gerinc degeneratív elváltozásai miatt alakul ki, pl. meszesesdés a gerinc kisizületiben vagy porckorong kopás.  Emellett idegnyomódási tünet is lehet. Ha Önnek a lábszára fáj, akkor a térd szintjében lehet keresni a lábszárat ellátó ideg nyomódását. Emellett úgynevezett kisidegbántalom is okozhatja panaszait, melynek hátterében cukorbetegség, bizonyos gyógyszerek szedése és egyéb toxikus ártalmak állhatnak. ér eredetű okok közül a viszérbetegség és érszűkület okozhat lábszárfájdalmat. Ha görcsös fájdalom, akkor még magnézium és kalciumhiány is szóba jöhet. Véleményem szerint keressen fel először egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a részletes kikérdezésével, vizsgálatával, esetleg ha szükséges műszeres vizsgálattal pontosan meg tudják határozni a háttérben álló okot.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-24 08:42:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés