• Lehet SM is?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az lenne a kérdésem, hogy egy 1 éve tartó folyamatos szédülés miatt 2 hónapja MRI vizsgálatom volt, melynek eredménye mastoiditis lett, diszkrét gyulladásos elváltozásokkal. Az interneten való olvasgatás közben találtam rá egy SM-es fórumra, melyben az én tüneteimhez eléggé hasonló történetek olvashatóak.(SZÉDÜLÉS, LÁTÁSZAVAR, ZSIBBADÁSOK, bár nálam ezek mindig csak jobboldaliak)Kérdésem az lenne, hogy az MRI kimutatta volna-e az SM-es gócokat, vagy azért még lehet nekem is az? Az MRI eredménnyel még nem sikerült visszamennem az orvosomhoz, de remélem beigazolódik a gyanúm és "csak" nyaki gerinc probléma áll a háttérben, mert még ilyen jellegű vizsgálatra nem jutottam el.Köszönöm válaszát. Ivett

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Ivett!

        A tünetei alapján lehet szó SM-ről, de arra az jellemző, hogy a tünetek úgynevezett subokban jelentkeznek, azaz hirtelen, néhány napig-hétig fennállnak, majd megszünnek. A koponya MR vizsgálat negativitása nagy valószínűséggel kizárja SM lehetőségét, ha megfelelő teschnikával készült. Hasonló tüneteket okozhat az Ön által is említett nyaki gerinc kisizületi elváltozása is.  Menjen vissza kezelőorvosához, és Ő majd elküldi Önt további vizsgálatokra ha szükséges.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 19:50:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: