• Összefüggés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorno!

        5 eve szenvedek szeduleses panaszoktol persze mar legalabb 4 neurologus is latott azt mondtak nincs szervi elvaltozas  meg koponya MRIt is keszitettek nem talaltak semmit.viszont az elmult tobb mint fel evben arra lettem figyelmes hogy szeduleseim sokkal intenzivebbek a menstruaciom elotti napokban valamint a menstruacio alatt.valamint nagyon gyakran faj a fejem fokent bal oldalon a szemem s a halantekom korul ez lehet e nyaki porckopas miatt.szeduleseimet meg kiseri hanyinger neha igen kifejezett es gyakran cseng a fulem is.annyi evaltozasom van hogy a romberg probam pozitiv ami abbol all hogy becsukott szemmel meg szoktam ingani de nem dolok el egyik iranyba sem.valaszat koszonom

        Tisztelettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        A szédüléses panaszok hátterében nagyon gyakran áll belgyógyászati, pszichés megbetegedés a neurológiai okok mellett. Okozhatja a szédülést alacsony vagy magas vérnyomás, vércukorszint ingadozás, szívbillentyűk elváltozása. A neurológiai okok közül amennyiben nem centralis eredetre utaló panszai vannak, tehát nem az agyban bekövetkezett károsodás okozza, akkor a fülben lévő egyensúlyozó szerv vagy a test illetve fej helyzetérzékelésében részt vevő idegvégkészülékek fokozott érzékenysége állhat a háttérben.

        Amit  a szédüléséről leírt elég kevés. Nem írta le pontosan mikor jelentkezik, mi váltja ki, mennyi ideig tart, mire szűnik, így konkrétumot nehéz lenne mondani. A féloldali, menstuációhoz kötött erős fejfájás utalhat migrénes eredetre, de itt is több adatra lenne szükség, ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani. próbálja ismét felkeresni az egyik neurológusát és újból átbeszélni vele a problémát.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-24 14:45:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés