Mire is számíthatunk?

Testvéremen aki 64 éves2008.április 23.-án ETV-t végeztek el. Majd május 15.-én VP-shunt ültettek. A mütét utáni állapota romlott, egyre gyengébb lett, mozgása nehezebbé vált, szellemileg állapota nem gyengült, de állandósult álmosság gyötörte.Ezért ez év február 20.-án értágitó infulziós kezelés céljából ismét kórházba került, ahonnan az orvosok szerint február 24.-én kielégitő általános állapotban elbocsátásra került.testvérem szerint állapota nem vált kedvezőbbé. A zárójelentés a következő diagnózisokat rögziti: Hydcephalus internus, Status post fenestrationem ventriculi tertil, Status post traumam capitis, Atrophia cerebli, Polydiscopathia cervicális. A javalat pedig: Pihenés, gerinckimélet, gyógytorna, gyógyfűrdő, három hét mulva kontroll.Szeretném ha testvérem állapotáról betegségéről és annak jövőbeni várható alakulásáról általunk is értelmezhető, követhető tájékoztatást kapnék.Őszinte tisztelettel: Gyöngyösi Gábor

WEBBeteg Szakértő válasza agyvíz témában

Kedves Gábor!

Ahogyan leírásából kiveszem, a testvérének posttraumás (sérülés utáni) hydrocephalusa van. A betegség abban az esetben, ha a hydrocephlaus nem rosszabbodik, azaz a liquoelfolyás a shunton keresztül akadálytalan, akkor nem rosszabbodik, a korábbi levertség, járászavar javulhat is. Javulás a shunt beültetése utáni egy hónapon belül várható leginkább. A javulás várható fokáról konkrétan a tesvére esetében, csak ennyiből amit leírt nem tudok következtetni, nem ismerem a testvére neurológiai statusat, a leleit pontosan. próbáljanak meg a kezelőorvosával ismételten leülni és átbeszélni a problémát.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika

Kérdés: 2009. március 09., 18:47 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:44
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyviz 2.
Tisztelt Dr. Bessenyei Mónika! Köszönöm válaszát. Már bejelentkeztem az idegsebészetre, de csak 12 nap mulva kaptam időpontot.Nem vagyok túl jól...
Agyviz
Tisztelt Dr.Nő/Úr! Másfél évvel ezelőtt volt egy hypofizis mütétem ami nem sikerült mert komplikáció lépett fel.7 napig lumbálni kellett mert...
Oxigénhiány
Ajánlás kérése
MR vizsgálat kiértékelés