Mi okozhatja és mi a megoldás?

A következő lenne a kérdésem. A barátomnál ezek a tünetek szoktak jelentkezni:  homlok részen folyamatos gyenge nyomás, valamint szédülés émelygés, ami mozgásra fokozódik. Néha előfordul orrvérzés is ami teljesen spontán, rövid idejű és nem rendszeres. A végtagok zsibbadnak de nem folyamatosan és nem egyszerre. Van, amikor elönti a melegség és ilyenkor ezek az érzések felerősödnek. Ezek a tünetek azóta jelentkeznek amióta egy egyszerű megfázás jelegű betegségre kapot antibiotikumot, amiből egyet bevett. (legalábbis ez előtt nem volt még ilyen panasza soha)  Van mikor 1/2-1 évig nem jelentkeznek a tünetek, majd hirtelen előtörnek hol rövidebb, hol hosszabb időre. Kérem, ha tud valamit segíteni a leírtak alapján akkor válaszoljon nekem. Előre is köszönet.P.Zsuzsanna
 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza végtagzsibbadás témában

Kedves Zsuzsa!

Nem valószínű, hogy az egy tabletta antibiotikum bevétele okozta a barátjánál a fenti panaszokat. Az is szervi megbetegedés ellen szól, hogy hónapokig panaszmentes, majd ismét jelentkeznek a tünetek. Ez akkor lehet, ha valmilyen orrmelléküreg gyulladás tünete lehet, ami megszűnik, majd újra jelentkezik. A végtagzsibbadások, melyek hol ezt, hol azt a végtagot érintik, szintén nehezen köthetők egyetlen idegrendszerei károsodáshoz. Lehet, hogy több gócú probléma állhat a hátterében pl. legrosszabb esetben sclerosis multiplex, de az is lehet, hoyg csak egyszerű idegnyomódási tünet. Keressen fel egy ideggyógyászati és fül-orr-gégészeti szakrendelést, ahol a vizsgálatával pontosabbat tudnak mondani, a szerteágazó tünetek miatt vizsgálat nélkül ennél pontosabbat mondani nem tudok.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika

Kérdés: 2009. március 02., 17:29; Megválaszolva: 2009. március 02., 17:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lehet, hogy nem történt meg minden...
Axonlaesio
Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt egy évben rendszeresen zsibbadnak a végtagjaim, elsősorban a karjaim. Kisebb fokú bizonytalanságérzettel jár. A...
Mi lehetett?
Udvozlom! Az ejszaka felkeltem es annyira el volt zsibbadva a bal karom, hogy nem ereztem. Nem telt el fel perc es a jobb karommal is ugyan ez tortent. Nem...
Bal kar zsibbadása
Tisztelt doktornő! Irodai munkát végzek, 2 hete vettem észre, hogyha gépelek az íróasztalnál a bal karom elkezd zsibbadni és düllednek az erek a...
Szklerózis multiplexre utaló...
Tisztelt Doktornő! Végtagi zsibbadások miatt háziorvosom a neurológiai kivizsgálásra utalt be. A kivizsgálás jobboldali túlsúllyal enyhe Babinsky...