• Rángatózás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő/doktor!

        Az lenne a problémám, hogy néha a bal mutatóújjam elkezd rágatózni. Kb. 2-3 másodpercig tart, van hogy hetekig nem jelentkezik, van hogy pár napon keresztül, naponta akár 5-6szor is előfordul. Lehet ez valaminek a tünete?

        Köszönöm szépen a segítségét

        WEBBeteg szakértő válasza a rángatózás témában

        Kedves Kérdező!

        Lehet pl. epilepszia, de ennek az esélye, mivel igen izolált izmcsoportot érint, kicsi. Lehet pszichés tünet, feszültséghez társulhat.Ha zsibbadás vagy fájdalom is kíséri, akkor lehet idegkárosodásból adódó pl. az ideg nyomódása a csukló vagy könyök magasságában (alagút szindróma) vagy a nyaki gerinc elváltozásai pl. meszesedés, porckorongk betegsége. Ideggyógyászati szakrendelést javaslom, hogy keressen fel, ott a vizsgálatával közelebb juthat a furcsa tünet hátterében álló ok kiderítéséhez.


        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-19 14:40:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés