• Sipoly

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Ur!

        10éve műtöttek agyalapi mirigy jóindulatu daganatával,tavaly tavasszal pedig altatásos lábműtétem volt,rá pár hétre vettem ézre,hogy alami viz "szerű"folydogál hajolásná az orromból.Tegnap a Fül-orr gégész azt mondta,hogy "valami" sipoly,terhes vagyok,a 17.hétben járok. A kérdésem az lenne,hogy kialakulhatott az előző mütéttől és terhesség alatt mit tudnak ezzel kezdeni?Biztos műteni kell??Igy mé a kiságyába sem fogok tudni behajolni,a felemeléséről nem is beszélve.

        Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a sipoly témában

        Kedves Kérdező!
         
        Gondolom endoscopos műtéte volt 10 éve, amikor az agyalapi mirigyet eltávolították. Utána nagyon ritkán műtéti szövödményként, közvetlenül a műtét után előfordulhat az agyvíz csorgása, de 10 év után még nem hallottam ilyet. Megnyugtató lenne, ha a fülészen kívül esetleg egy idegsebészt is felekeresne, aki talán többet tudna mondani. Terhesség alatt is lehet vizsgálatokat végezni ha szükséges, megfelelő körültekintéssel pl. MR-t. Bármilyen olyan beavatkozás is elvégezhető, amivel az Ön vagy a baba számára életet veszélyeztető dolgokat kell elhárítani. úgy gondolom, így csak vaktában tapogatózunk, forduljon idegsebészhez, ismételten fül-orr-gégészhez.
         
        Üdvözlettel:

         Dr. Bessenyei Mónika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-24 20:45:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés