Emollitio

Tisztelt Doktornő!

Édesapámat az idegorvos (panaszai alapján)  elküldte koponyai CT-re. Az eredményt csak jövő pénteken fogja kiértékelni. Ezért szeretném arra kérni, hogy válaszoljon arra, hogy az alábbiakban leírtak nagyon rosszat vagy egyáltalán   mit is jelentenek. Aggódom, hogy mi lesz vele. 

"A kp. vonal megtartott. A kamrarendszer mérs. tágabb. Az oldalkamrák aszimmetrikusak  a b.o. tágabb. A külső liquortér szintén mérs.tágult. B.o. a caudutus fejben 6 mm-es nem friss emollitio megfigyelhető. Mko.baloldali túlsúllyal a periventricularis fehérállomány densitasa foltosan csökkent. Intra-vagy etracerebralis vérzés nem látható."

Köszönettel, várom válaszát: Dóri

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza CT eredmény témában

Kedves Dóri!

A leírás szerint az édesapjának korábban lezajlott már egy agyi keringészavara, amire a 6 mm-es nem friss emolitio utal. Emellett mérsékelt fokú agysorvadása is van. Illetve egy kiterjedtebb kisérbetegsége van, mely általában magas vérnyomás illetve cukorbetegség szövődménye szokott lenni. Nem tudom hány éves az édesapja és milyen betegségei vannak, de ha idősebb és magas vérnyomásos vagy cukorbeteg, akkor úgymond "elfogadható" az a kép, amit a CT mutat. Ahhoz, hogy a későbbiekben a korábbiaknak megfelelő agyi keringészavar ne következzen be, majd az ideggyógyász a megfelelő kezelést beállítja.

Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika

Kérdés: 2009. január 18., 20:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
CT eredmény
Tisztelt Doktor (nő/úr)! Édesapán CT eredményében a következő szerepel. Szeretném tudni, hogy ez konkrétan mit is jelent, mert szakrendelésre csak...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus