• Emollitio

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Édesapámat az idegorvos (panaszai alapján) elküldte koponyai CT-re.Az eredményt csak jövő pénteken fogja kiértékelni. Ezért szeretném arra kérni, hogy válaszoljon arra, hogy az alábbiakban leírtak nagyon rosszat vagy egyáltalán   mit is jelentenek. Aggódom, hogy mi lesz vele. 

        "A kp. vonal megtartott.A kamrarendszer mérs. tágabb. Az oldalkamrák aszimmetrikusak  a b.o. tágabb. A külső liquortér szintén mérs.tágult. B.o. a caudutus fejben 6 mm-es nem friss emollitio megfigyelhető. Mko.baloldali túlsúllyal a periventricularis fehérállomány densitasa foltosan csökkent. Intra-vagy etracerebralis vérzés nem látható."

        Köszönettel ,várom válaszát: Dóri

         

        WEBBeteg szakértő válasza a CT eredmény témában

        Kedves Dóri!

        A leírás szerint az édesapjának korábban lezajlott már egy agyi keringészavara, amire a 6 mm-es nem friss emolitio utal. Emellett mérsékelt fokú agysorvadása is van. Illetve egy kiterjedtebb kisérbetegsége van, mely általában magas vérnyomás illetve cukorbetegség szövődménye szokott lenni. Nem tudom hány éves az édesapja és milyen betegségei vannak, de ha idősebb és magas vérnyomásos vagy cukorbeteg, akkor úgymond "elfogadható" az a kép, amit a CT mutat. Ahhoz, hogy a későbbiekben a korábbiaknak megfelelő agyi keringészavar ne következzen be, majd az ideggyógyász a megfelelő kezelést beállítja.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-18 20:55:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés