Myastenia gravis - Súlyosbodik az állapotom?

Myastenia Gravis betegségben szenvedek, amit fél éve ismertek fel. Eddig már egy kis javulás mutatkozott, most mestinon szedése mellett, szemhéjcsüngés lépett fel. Jelentheti-e ez most, hogy újra súlyosbodik az állapotom?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Myastenia Gravis témában

A Myasthenia gravis egy olyan betegség, melyet külső tényezők pl. lázas betegség, lappangó fertőző megbetegedés, bizonyos gyógyszerek átmenetileg ronthatnak, de ezek nem jelentik a betegség súlyosbodását.

Ilyen esetben forduljon ismételten ideggyógyászhoz. Ki kell zárni az esetleges fertőző betegséget, ha szedett a mestinonon kívül egyéb gyógyszert, akkor azokat is számba kell venni nem okozhatták-e az átmeneti rosszabbodást. Néhány esetben semmilyen ok nem deríthető ki a rosszabbodás hátterében. Ilyenkor a mestinon adagjának emelésével, más hatóanyagtartalmú gyógyszerek adásával ha kell meg tudják szüntetni az újonnan jelentkező tüneteket.

Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

Kérdés: 2009. január 04., 19:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 19:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Myastenia gravis
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nagynénémnél myastenia gravis nevű betegséget diagnosztizáltak. 76 éves hölgyről van szó, azzal bíztathatom-e, hogy ha a...
Myastenia gravis
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Érdeklődöm, hogy myastania gravis betegség esetén milyen vizsgálatok várnak a betegre, ezek fájdalmasak-e. CT-n és EEG-n...
Myastenia gravis
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődöm, hogy myastenia gravis nevű betegség esetén az immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású gyógyhatású...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?