• Jobb oldali bordaközi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! 27 hetes kismama vagyok és kb. egy hete nagyon erős fájdalmat érzek a jobb oldalamon a mellkasom alatt.A fájdalom átsugárzik a lapockámra is.Nagyon szenvedek tőle,már aludni sem tudok.Ha megnyomom egy ponton,akkor nagyon belenyilal a fájdalom.Voltam vele az orvosomnál,aki hasi uh-ra küldött kivizsgálásra,hátha epekövem van.De az eredményem negatív.A terhességgel minden rendben van,nincs epekövem,akkor valyon mi okozhatja ezt a szúró fájdalmat?Lehet,hogy valami idegszálat nyom a baba?Van erre valamilyen gyógyszer?

        WEBBeteg szakértő válasza a bordaközi fájdalom témában

        Kedves Kismama!

        A terhesség előrehaladtával a szövetek egyre nagyobb mennyiségű vizet kötnek meg. Gyakran előfordul, hogy valamelyik ideg a megdúzzadt szövetek által nyomás alá kerül, zsibbadásérzést, fájdalmat okozva. Elképzelhető, hogy az Ön esetében is erről van szó, de az is lehet, hogy egy picike epekő okozza a panaszt, ami elakadt az epevezetékebn. A kis kő nem minden esetben ad UH árnyékot. Érdemes lenne labor vizsgálatot is végeznie a háziorvosának, nincs-e erre utaló eltérés (pl. májenzim érték emelkedés, bilirubinszint emelkedés). Próbáljon bezsélni kezelőorvosával erről, ha a labor negativ, akkor sok mindent nem tud tenni. Célzott torna segíthet, ha egy kicsit átmozgatja azt a területet.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-13 13:42:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés