• Agydaganat´?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        szep napot kivänok!KERDESEM LENNE A KÖVETKEZÖ:ÄLLANDO FEJFÄLYÄSAIM;KÖZEPES ES ERÖS TIPUSU VAN;CT RE JAVASOLT ORVOSOM;HÄNYINGEREM;PÄRHETE VEGTAGZSIBADÄSSAL;MELLKASISZURÄSOKKAL;AZOTA AZOK SZÜNTEK;ELMARADTAK;AKKOR MOST DAGANATOM VALOSZINÜLEG VAN?ANNAK A JELEI?A HÄTAM;NYAKAM SOKAT FÄLY;VOLT EPE MÜTETEM VOLT NEMREG GYOMOR TÜKRÖZESEM;OTT KOROS NINCS;ES FÄLYNAK A SZEMEIM ELEGSOKSZOR;TULAJDONKEPPEN ÄLLANDOSAN FÄLY A FEJEM;HOLA HOMLOKOM HOL JOBB HÄTUL;VAN AKI A KLIMÄRA;FOGJA VAN KI EGYEB BELSÖRESZEK BETEGSEGEIRE;AZT SZERETNEM KERDEZNI EZ NAGYSZÄZALEKBAN DAGANAT;VAGY NEM FELTETLEN;ES AZA KONTRAKT ANYAG ROSZUL LESZEK TÖLLE FULDOKOLHATOK TUDNAK SEGITENI;AZONNAL AKKOR??ELÖRE IS KÖSZÖNÖM VÄLASZADÄSTUKAT.TISZTELETTEL:KRISZTINA

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fejfájások hátterében az esetek kis százalékában áll  agydaganat. Az agydaganatoknak nem az elsődleges tünete a fejfájás. Az Ön esetében nagy valószínűséggel nem agydaganat áll, de biztosat a CT vizsgálat fog mutatni. A fejfájás mögött nemcsak agydaganat, de számtalan más ok is állhat (pl.stressz,  mozgásszervi eredetű fejfájás). Akiknek régebb óta van gyakori fejfájásuk, mindenképpen indokolt a CT vizsgálat elvégzése. A kontrasztanyagos vizsgálatra azért van szükség, mert az agy képletei  illetve a kóros elváltozások jobban ábrázolódnak. Az esetek nagyon elenyésző százalékában fordul elő, hogy valaki a kontrasztanyagra allergiás, de erre fel van készülve a végző orvos, ha esetleg mégis bekövetkezne, azonnal közbe tudnak avatkozni.

        Dr. Bessenyei Mónika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-26 22:54:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: