• Epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Két héttel ezelőtt ismeretlen eredetű epilepsziát diagnosztizáltak nálam. A kórházból való hazabocsátásom után nagyon sok kérdés felmerült bennem. Igaz, hogy decemberben megyek vissza gyógyszerszint mérésre, de addig is szeretnék választ kapni kérdéseimre. Egy Depakine Chrono(300 mg)nevű gyógyszert kaptam.A kérdéseim főleg ezzel kapcsolatban vannak: 1.Van-e valami teendő hasmenés esetén?(pótlás?) 2.Szorulás esetén alkalmazható-e hashajtó vagy az esetleg rosszul befolyásolná a gyógyszer hatását? 3.Fejfájás esetén vehetek-e be fajdalomcsillapítót? 4.Görcsök enyhítésére Meristint? 5.A gyógyszer tájékoztatójában olvastam, hogy fogamzásgátló tabletta hatását nem befolyásolja. Fogamzásgátló tablettát csak akkor kezdhetek el szedni, amikor már megvolt az a bizonyos decemberi gyógyszerszintmérés? 6. Megfázás esetén szedhetek-e nem recepköteles meghűlés kezelésére szolgáló készítményt? 7.Folytathatom-e a diétámat, amiben az étrendemből jórészt mellőzöm a lisztet és a szénhidrátot (nem orvos által javasolt diéta)? 8.Évente egyszer, Szenteste fogyasztunk egy pohár alkoholt. Gondolom most egy ki kell, hogy hagyjam. Válaszát nagyon szépen köszönöm! Tisztelttel:Bkati

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező!

        Megpróbálok válaszolni a kérdéseire, de csak általánosságban, hiszen nem ismerem a részletes betegségtörténetét.
        1., Hasmenés esetén uyganúgy rendszeresen be kell vennie a gyógyszert, ahogyan az elő van írva, de plusz adag bevétele nem szükséges.
        2., Ha szükséges inkább magasabb rosttartalmú ételekkel próbálja a székletürítés zavarát megoldani. Ha szükséges akkor próbálkozzon inkább hashajtó lekvárral, enyhébb hashajtókkal kis adagban.
        3., Nyugodtan alkalmazhatóak azok a fájdalomcsillapítók, melyek vény nélkül kaphatóak.
        4., Meristin használható.
        5., Fogamzásgátló tabletta alkalmazható, nem kell megvárnia a vérvétel eredményét, de mindenképpen meg kell beszélni a nőgyógyászával, hogy szedi a Depakine chronot, mert magasabb hormontartalmú fogamzásgátló szedése indokolt.
        6., Szedeheti a megfázás elleni készítményeket.
        7.,  A diéta folytatásának nincs akadálya.
        8., Egy pohár bor fogyasztása még nem okoz problémát. A gyógyszer bevétele és az alkoholfogyasztás között legyen 1-2 óra, és mindenképpen vegye be a gyógyszerét, mert kihagyásával nagyobb probléma lehet.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-19 21:06:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés