• TIA kezelésének lehetőségei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz: néhány hete rosszul lettem, erős fájdalmat éreztem a tarkóm bal oldalán, elzsibbadtak a végtagjaim, gyengeséget éreztem és homályosan láttam. A napokban felkerestem egy másik panaszommal egy reumatológust, aki azt mondta, hogy a fenti tünetek TIA-ra is utalhatnak. 28 éves férfi vagyok, nincsenek káros szenvedélyeim, nem vagyok túlsúlyos, és rendszeresen sportolok valamit. Kérdésem az lenne, mekkora az esélye annak, hogy ez valóban a TIA tünetei voltak-e, és ha ténylegesen ez lenne a probléma, milyen kezelési lehetőségeim vannak? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a TIA témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszai lehettek migrén tünetei illetve lehetett TIA, azaz átmeneti agyi isémiás történés.
        Ideggyógyászati szakvizsgálat szükséges, ahol a panaszok pontos kikérdezésével és a megfelelő vizsgálatok előírásával kideríthető a panaszok pontos oka. Fiatal korban is előfordulhat TIA, elsősorban öröklött véralvadási zavar, szívprobléma kapcsán. A TIA kezelése gyógyszeres általában, ha nincs olyan szívelváltozás, vagy nagyér elváltozás ami esetleg műtétet igényelne. Először derüljön ki, hogy mi okozta a panaszait, utána a pontos kezelést a kezelőorvosa ugyis elő fogja írni Önnek.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-06 15:30:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 07:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: