• Gerincsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két héttel ezelőtt 65 éves édesanyám egy súlyos tárgy emelése után erős deréktáji fájdalmat érzett. Röntgenvizsgálatot végeztek, mely a következő eredményt adta: "Poroticus csontrendszer. Csőrképződések a lumbalis csig. peremszélein. A L. II. csig. felső zárólemeze beroppant. A lumbasacralis rés beszűkült." Az ellátó orvos Mydeton, Tramadol és sze.Algopyrin gyógyszerket írt. Fekvés és gerincprotézis használata javasolt. Az eltelt időben semmilyen javulás nincs. Minden mozdulat és a fekvés is erős fájdalmat okoz, amit a fájdalomcsillapító rövid ideig enyhít (meg nem szüntet). Felálláskor lefelé ható nyomást érez. A vizelet- és széklet ürítése problematikus. Mennyi ideig tarthat a felépülése? Nincs--e szükség más vizsgálatra( CT, MR, ?) ? Csillapítható-e valamilyen módon a fájdalom? Mit tehetünk, hogy segítsük gyógyulását? Kérem válaszoljon!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérülés témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel nem csak a gerinc sérülése, hanem a gerincvelő vagy a gerincvelőből kilépő ideggyök is sérülhetett, akár egy vongálás, akár egy kiszakadt gerincsérv kapcsán.  A vizelettartási probléma is erre utal.  Mindenféleképpen keressenek fel egy ideggyógyászati rendelést, ahol gerinc MR vizsgálatra ha szükséges előjegyzik és  az biztosan kimutatja  az esetleges sérülést. Sajnos a pontos diagnózis nélkül nem tudok tanácsot adni Önnek. Ha megvan a diagnózis, akkor a továbbiakban szívesen segítek Önnek.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-22 23:19:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés