Kellene orvoshoz fordulnom?

24 éves vagyok.Idén végeztem az egyetemen azóta nincs munkám.augusztusban elkezdett fájni a fülem utánna az arcom, de semmi komolyat nem találtak a fül orr gégészeten.Pár hete ismét visszajött a fájás, de már enyhe nyomást is éreztem a jobb oldali halántékomon.Visszamentem az orvoshoz de nem találtak semmit. Azóta enyhült a fájdalom, de pár napja, alkezdett fájni a tarkóm, erősen recsegő hangot hallok, és éjszaka fáj a fekvés.a fülem és a szemem környékén s érzek enyhe fájdalmat és szédülést amióta a tarkómon.Ezzel ismét elmenjek az orvoshoz vagy próbáljak többet mozogni és masszőrhöz eljárni? Én próbálom minél jobban elkerülni a gyógyszerek használatát és természetes úton próbálnék magamon segíteni (étkezés, gyógynövények, teák) . És nem tudom, hogy van-e köze ahhoz hogy már több mint 3 hónapja itthon kell lennem! Ebbe néha úgy érzem bele fogok bolondulni, nagyon nehezen viselem, többször rám tör a sírás. Magamban kellene először rendet raknom? vagy ismét elmenjek az orvoshoz? Köszönettel: Dia

WEBBeteg Szakértő válasza arcidegzsába témában

Kedves Dia!

Panaszai lehetnek nyaki gerinc eredetűek, lehet úgynevezett arcidegzsába, de pszichés eredetűek is lehetnek. Sok kérdést kellene még célzottan feltenni Önnek a tünetekkel kapcsolatban, hogy pontosabbat lehessen mondani. Ha vannak jelenleg panaszai, keressen fel egy ideggyógyászati rendelést, ha ott nem találnak arcidegzsábára vagy nyaki eredetű fejfájásra illetve egyéb szervi betegségre utaló eltérést, akkor érdemes lenne pszichiátriai szakrendelést felkeresni vagy legalább egy pszichológust és ott tanácsot kérni.

Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

Kedves Kérdező!

Az újfajta élethelyzetnek - a fokozott stressznek - valószínűleg köze lehet panaszai kialakulásához. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy le szeretném Önt beszélni arról, hogy orvoshoz forduljon. Panaszainak okát (igen is) ki kell vizsgáltatnia, a "rendrakás" közben is folytatódhat. Fel a fejjel, bízzon a jövőben, hiszen ha keres munkát, akkor előbb-utóbb biztosan lesz hol dolgoznia. Először is irány a fül-orr-gégészeti, majd a neurológiai (ideggyógyászati) szakrendelő!

Üdvözlettel:

Dr. Lengyel Csongor

fül-orr-gégész

Kérdés: 2008. október 24., 18:01 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 07:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Pozitív DNA
Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő Évekkel ezelőtt Neuralgián arcidegzsábát diagnosztizáltak nálam, amire Tegretol tablettákat kell szednem, 1 hónapja a testem...
Arcidegzsába. Visszatérhet ilyen...
Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Tavaly augusztusban elkezdett fájni az arcom, a szemem alatt, jobb oldalon. A fájdalom jellege: sokféle, alapvetően...
Arcidegzsába, komoly fejfájás: mi...
Tisztelt Doktor Úr/ Droktor Nő! Az édesanyám kb. négy hónapja szenved komoly fejfájásban. Megállapították hogy arcidegzsábában szenved. Két...
Vigil komában van a lanyom
A jövőben mire számíthatunk az...
A lányomnak lábmütét után ujraélesztést hajtottak végre aminek következtében az agy oxigén hiányba került azt pontosan hogy meddig volt az agy...