• Milyen újdonságok várhatóak a porckorongsérv kezelésében?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Milyen újdonságok várhatók a porckorongsérv kezelésébe a közeljövőben?Meddig kell várni míg gyógyítható lesz?

        WEBBeteg szakértő válasza a porckorongsérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos jelentős újdonságról beszámolni nem tudok. A porckorongsérvek jelentős része részben műtéttel, részben komplex konzervatív therápiával (infusio, fiziotherápia, gyógytorna, diéta, pszichotherápia) jelenleg is gyógyitható, az esetek igen jelentős részében a beteg számára jó életminőség biztosítható. Előrelépés leginkább a különböző, a műtétnél kevésbé invazív beavatkozások elterjedésétől várhatók (epiduroscopia, thermocoagulatiós technikák). Ezen módszerek jelentős részének még nem tisztázott a szerepe egyértelműen, illetve specialis esetekben jönnek szóba (pl. műtét utáni hegesedés egyes esetei.)

        Tisztelettel: Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-05 20:59:49; Megválaszolva: 2011. július 28., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: