Lehet-e endometriózis a panaszok mögött?

Tisztelt Doktornő/Úr! Van egy promlémám ami két hónapja jelentkezett. Jobb oldali alhasi fájdalom, (de csak egy adott ponton) ami kisugárzik a jobb oldali derekamra is, és a menstruáció elmulásával kezdődik és kb: 2 hétig tart. Majd 2 hétig semmi tünet, utána kezdődik megint. Ez így megy már 2 hónapja. Voltam nőgyógyászaton, ahol elküldtek hasi és hüvelyi ultrahangra is, de az eredmények negativak. Ekkor kezdtek gyanakodni, hogy nem-e vakbélgyulladás. Sebész megvizsgált, de nem tudta megmondani, hogy vakbél gyanús vagyok. Annyi volt a válasz, hogy operálni nem kell. Vérvételen is voltam, az is rendbe volt. Ha minden leletem negatív, akkor mi lehet a porbléma? Lehet-e endometriozis? A fájdalom nagyon sokszor elviselhetetlen, nyilaló érzés ami néha forrósággal önti el a jobb oldali részt és még a jobb lábamba is kisugárzik a melegség és olyan mintha el lenne zsibbadva a jobb lábam, de csak térdig. Röviden ennyi ami a problémámmal jár. Várom válaszukat. Üdvözlettel: tündérke

WEBBeteg szakértő válasza alhasi fájdalom témában

Kedves "Tündérke"!

Az említett panaszok ideggyök bántalmára utalnak (derékből kiinduló, alsó végtagba sugárzó fájdalom) . A menstruációs ciklus során érvényesülő hormonhatások nagyon sok nőben nagy mennyiségű vízvisszatartással járnak, aminek következtében a lazább felépítésű szövetek megduzzadnak és okozhatják a ciklussal összefüggően jelentkező isiászt. Emellett viszont endometriosisnak is lehetnek tünetei az Ön által leírtak. A hasban szétszórtan elhelyezkedő endometriosisos szigetek ugyanúgy reagálnak hormonhatásra, mint a méhnyálkahártya. További nőgyógyászati (endoszkópos vizsgálat) és ideggyógyászati vizsgálat (gerinc CT) adhat választ a kérdésére.

Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

Kérdés: 2008. október 05., 22:02; Megválaszolva: 2008. október 05., 22:02
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák
Csecsemő septum pellucidum hiánya
SM beteg lennék?
Üdv, Szorongásos tüneteim vannak több mint 10 éve. Pánikrohamok, amiket leküzdöttem, de az általános szorongas visszater. Sajnos hipochonder is...