Bal tarkófájdalom lehet régi válltöréstől?

Tisztelt Doktornő/Úr! Március óta fáj a fejem, pontosabban a bal tarkóm. 2005-ben volt egy váltörésem, ficammal. Én úgy gondoltam, hogy ezzel lehet összefüggésben a fejfájásom, mert sokszor az egész bal oldalam/fejem, vállam, lapockám, nyakam/ fáj. Már megfigyeltem, hogy nem időjárás függő a fájdalom. A háziorvos több vizsgálatra küldött: szemészet negatív, nyaki gerinc röntgen: proc.uncinatusok mérsékelten deformáltak, MR:szervi elváltozás nincs. Több fajta gyógyszert is szedtem, de sikertelenül. Ugyanúgy fáj folyamatosan. Sokszor hányingerem is van tőlle.Gerincferdülésem is van. Hét hónapja nem múlt el a fájdalom. Ön szerint ez így is marad? Tisztelettel: Varga Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Katalin!

A nyaki gerinc eredetű fájdalom vissza-visszatérő, hiszen a meglevő kisizületi gerincelváltozások nem múlnak el. Emellett egészségtelen életmódunk, a sok ülő munka, a mozgáshiány mind-mind hozzájárul ezeknek a problémáknak a fennmaradásához. Érdemes napi rendszerességgel gerinctornát végezni, masszírozni a nyakat illetve a vállakat, ez kivédheti a panaszok újbóli súlyosbodását, a rendszeres gyógyszerszedést. Az elvégzett vizsgálatok - amelyeket Ön említett - kizárták a szóba kerülhető súlyos betegségeket. Próbáljon meg tornázni, egészesége érdekében.

Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. október 05., 21:08; Megválaszolva: 2008. október 05., 21:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése