• Aneurysma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/nő! 66 éves igen aktív és agilis édesanyám egy hete / 8 napja/ aneurysmás agyvérzésen esett át.Az azonnali beavatkozásnak köszönhetően egészen a mai napig látszólag teljesen tünetmentes volt.Fizkailag most is rendben van, az étvágya jó, olvasni is tud, de a tudata zavart,nem emlékszik dolgokra, összetéveszt történéseket, és rendkívül akaratos.Azt szeretném megtudni,hogy ez a fajta rövidtávú emlékezetkiesés javulhat-e esetleg romlani fog, és hogy ilyenkor a családtagoknak, hogy kell reagálni?Hogy kell pl. rávenni arra, hogy fekve maradjon, vagy hogy lehet vele megértetni, hogy kórházban kell maradnia nem jöhet haza!Nem tudom, hogyan segítsek rajta!

        WEBBeteg szakértő válasza a agyvérzés témában

        Kedves Kérdező!
         
        Subarachnoidealis vérzés után gyakran előfordulhat emlékezetzavar és személyiségváltozás. A tünetek általában az idővel mérséklődhetnek, de nem minden esetben következik be lényeges javulás. Hagyni kell egy kis időt a betegnek. idő kell, amíg az akut szakaszon túljut. Nagy türelem, a dolgok többszöri ismétlése segíthet az édesanyjának túljutni ezen az időszakon. Beszéljen a kezelőorvosával is, mondja el az észlelt tüneteket, biztosan többet tud mondani a későbbikere vonatkozóan, hiszen ő ismeri a vérzés pontos helyét és annak következményeit.
         
        TIsztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-01 13:44:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés