• Hatásos?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor(Úr-Nő) A minap vásároltam MOTTO nevű fájdalomcsillapító tapaszt a férjemnek, a gyógyszerész szerint megfelelő isiász fájdalomcsillapítására illetve a gyulladás csökkentésére. Fel is helyeztük a tapaszt, és kb 1 óra múlva a férjem fájdalmai erősödtek. Ez minek tulajdonítható? Csak a kezelés elején jelentkezik ez. A barátnőm is ragasztott a csuklójára inhüvelygyulladásra, és neki iserősebbek lettek a fájdalmai. Mit tud erről a tapaszról? Tényleg olyan jó, mint amilyennek leírják? Hatékony lehet ez? Meddig tart ez az erősebb fájdalom??? Köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalomcsillpító tapasz témában

        Kedves Kérdező!
         
        Nem ismerem az Ön által említett tapaszt, de utána néztem.
        Ez a tapasz mikroelektromos működésű fájdalomcsillapító, izomgörcsoldó. Nedvesség (veríték) hatására gyenge egyenáramot létesít a bőrön, mely áram az izmot ellazítja, a görcsöt megszünteti. Kezdetben valószínűleg a hirtelen kialakult egyenáram miatt lehet az erősebb fájdalom. Tapasztalatom nincs vele, ezért hatásosságát illetően sokat nem tudok mondani. Károsító hatása nagy valószínűséggel nincs, hasonló elven működnek a fizikoterápiában használt elektromos stimuláló készülékek is. Nem tudom van-e ennek a tapasznak "gyengébb" változata, esetleg érdemesebb lenne azt megpróbálni ha van.

        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-01 13:46:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés