• Nyaki gerinc probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor, kb. fél éve jelentkezett először egy szédüléses tünet, csak egy adott pózban, a fejem jobbra hátra fordításakor ill. hanyatt fekvéskor, ha ugyanebbe a pozícióba hajtom a fejem. Minden vizsgálatot megcsináltak, vér, vizelet, fül orr gége, nyaki gerinc rtg, de semmi elváltozás. masszázs és akupunktúra segített, de kiújultak a panaszaim kb 1,5 hónapja. Mindehhez társul néha látászavar is, mely nyak masszázs hatására enyhül, és általában magától is elmúlik 10-20 percen belül, de nagyon kellemetlen.(nem tiszta látás, "szikrákat" látok) A nyakam és a csuklyás izom folyamatosan feszül, minden torna ellenére. Mit lehet tenni ezzel? Van erre valamilyen más kezelési mód? Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!
         
        Az Ön által leírt szédülés az úgynevezett benignus pozitionalis vertigo, ami jóindulatú, testhelyzettől függő szédülést jelent. A hétköznapi szóhasználatú változata is jelzi, hogy ennek a típusnak a hátterében szervi elváltozás nem mutatható ki, és bizonyos testhelyzet felvétele váltja ki. A panaszokért a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv fokozott íngerlékenysége felelős. Nagyon jó hatású a naponta 2-3 alkalommal végzett speciális rövid, kb. 10 perces gyógytorna. keressen fel egy gyógytornászt, aki megtanítja Önnek ezt a rövid mozdulatsort.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-17 08:37:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés