• Mitől zsibbad a lábam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy hete elültem a lábam, azóta nem enged ki a zsibbadás a talpamból, 3-4 napig járni is alig tudtam, egy masszőr kimasszírozta a vádlim, de a zsibbadás megmaradt? Mitől lehet ez, ill. mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Lábzsibbadása a talp érzőműködését ellátó idegrostok nyomásból adódó károsodása miatt jöhetett létre. Ezek a károsodások egy idő után az esetek többségében megszűnnek. Ha valamilyen társuló betegség kapcsán már korábban fennállt az idegek károsodása, de tünetet még nem okozott, akkor hosszabb ideig is eltarthat a javulás, de esetleg a zsibbadásos panaszok meg is maradhatnak. Érdemes felkeresnie egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol meg tudják állapítani az idegkárosodás mértéket az úgynevezett ENG vizsgálattal illetve a panaszok hátterében álló egyéb lehetséges okokra is fény derülhet pl. gerincbetegség, cukorbetegség. Az ENG (elektroneurographia) vizsgálat az idegek elektromos működését határozza meg. Ennek a normálistól való eltérése utal az idegkárosodás hátterében álló okra. Addig is B-vitamin komplex szedése elősegítheti az idegrostok regenerációját.
         
        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika  neurológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-25 08:59:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 12:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Zsuzsanna! Fülzúgás miatt fordultam neurológushoz,(32 éves nő vagyok),aki elküldött koponya mri-mra-ra (kontrasztanyag nélküli volt a vizsgálat). Néha a fejem fáj,általában időjárás miatt vagy stresszesebb napok alatt. A leleten...
        Tisztelt Orvos! Párom jelezte hogy tág a pupillam, nem reagal a fényre, ilyenkor mi a teendő? Mostanában stressz, ért, meg néha be vertem a fejemet Köszönöm előre is a válaszát
        Kedves Doktornő! Bátyám (29) születése óta epilepsziás betegségben szenved, illetve középszintű értelmi sérült. Korábban változó volt a rohamainak aránya, volt hogy 2 havonta, volt hogy 5 havonta 1 roham. Az étvágya is mindíg váltogó...