1 éves kisfiú agykamra tágulat

Üdvözlöm! Kifiam 1 éves le van maradva a mozgás fejlődésben nagyon ezt a diagnózist kaptunk a koponya mr után.Szeretném tudni ez a diagnózis pontosan mit is jelent és mi várható a továbbikban? Sajnos csak annyit mondtak nincsen teendő orvosilag.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza témában

Tisztelt Szülő!

Az adott válasz pontos volt- ezzel az MR lelettel nincs teendő "orvosilag" . Hogy a gyermekkel van-e teendő "orvosilag", azt a gyermeket vizsgáló orvos mondja meg.

Az MR leleten nincs diagnózis, nem is lehet, mert a gép nem diagnosztizál, az MR lelet csak egy puzzle darabka a diagnózisban, aminek az alapja a gyermek személyes vizsgálata. A kamrarendszert aszimmetrikusnak írják le, aminek önmagában nincs semmi jelentősége. Ilyen MR lelet mellett lehet a gyermek teljesen egészséges vagy nagyon mozgáskorlátozott- mert ennek eldöntésére, a diagnózis felállítására a koponya MR lelet nem elegendő.

Az MR lelet a vizsgálatot kérő orvosnak szól- forduljanak bizalommal a gyermeket vizsgáló neurológushoz.

Kérdés: 2021. október 12., 11:51; Megválaszolva: 2021. október 25., 17:06
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?