Normális jelenségről lehet szó?

Tisztelt Doktor Úr! Két kérdést szeretnék önnek feltenni. Először is, azt elmúlt időszakban többször tapasztaltam, hogy a szemem sarkából egy pillanatra megjelent egy fény pont ami azonnal el is tűnt. Ezt szinte mindig akkor tapasztaltam mikor már fáradt volt a szemem (nem tudom ennek mennyi köze lehet a dologhoz) . Illetve előfordult hogy a szemem sarkából egy másodpercre "vibrálást" láttam (ez még annyira se volt gyakori) . Ezek mellett mást nem tapasztalok. Elmentem szemészetre ahol szemfenék vizsgálattal sem találtak semmi problémát. Az ottani doktornő szerint lehetséges, hogy csak vérnyomás probléma lehet vagy hogy hirtelen lemegy vagy felmegy a vércukrom (eddig még nem volt probléma a vérnyomásommal és az értékeim normálisak szoktak lenni) . Kicsit aggódok, hogy nem-e neurológiai dolog állhat a háttérben, agydaganat vagy más hasonló veszélyes probléma. Néha néha hirtelen felálláskor szédülök, illetve ha keveset iszok/eszek vagy ha sokat vagyok kényelmetlen pozíciókban (bár ezek talán nem kapcsolódnak a dologhoz de gondoltam leírom) . A másik kérdésem pedig az lenne, hogy már nagyon régóta (talán gyerekkor óta is) tapasztalok olyat, különösen ha szorongok vagy ideges vagyok, hogy mintha valamik mászkálnának a fejbőrömön illetve egy egy ponton mintha forróságot éreznék belülről (ezt mindig máshol érzem) , illetve néha olyan dolgot érzek mintha valami szó szerint folyna a fejemen belül, kissé nehezen megmagyarázható a tünet (általában ehhez jár a másik kettő is) , de ez is hamar elmúlik. Az interneten több embert is láttam ezzel a problémával és eddig senki se tudta megmondani, mi lehet ez (bár sokan ideginek vélik) . Elnézést a hosszú kérdés miatt és válaszát előre is Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés remegés témában

Kedves Kérdező!

Panaszai nem vetik fel bennem neurológiai megbetegedés lehetőségét, de persze írásban, néhány mondat után nehéz érdemi diagnózist mondani.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. július 27., 22:46; Megválaszolva: 2021. július 30., 09:23
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Pupilla eltérés
Tisztelt Doktor úr! Mindig is szorongó ember voltam. Szorongasomra napi 0,5 mg frontint szedek. Mostanában viszont egyre többször vagyok mások...
Fura érzékelés
Tisztelt Doktor úr! Az alábbiakban kérném segítségét. Kisgyermekes anyukaként nagyon stresszesek a napjaim, sajnos nagyon hajlamos vagyok tartós...
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Parkinson kór
Beszédzavar, MRA
Tisztelt Doktor Úr! Egy emésztőrendszeri gyulladás miatt hidegrázás, pulzusemelkedés, ingadozó vérnyomás alakult ki nagy kiugrásokkal, ami egymás...