2 éve tartó fejfájás

Tisztelt Doktor úr! 2 éve tartó fejfájásomnak egyenlőre senki nem találja az okát. A fejfájás jellege baloldali halántéktól fejtetőig sugárzik. Szúró, erős fájdalom. Hányingerem nincs. Mellékelem a koponya illetve nyaki MR leletet. MIndekettő negatív. Napi 1 Coverex AS Combi vérnyomáscsökkentőt szedek. 1 éve a kardiológus magasabb koleszterin érték miatt koleszterincsökkentőt írt fel. A panaszaim erős fájdalomcsillapító esetén szűnik meg, de később újra előjön. Kérem segítségét, hogy mitől lehet ez a fejfájásom. Köszönettel: Erősné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A képalkotók eredménye negatív, ahogy kiveszem szavaiból és a leletből, azaz fájdalma hátterében érdemi kóros nem mutatható ki, amely igaz a fejfájások 99%-ára. A fejfájások kezelése döntően azon alapszik, hogy megfelelő kikérdezés és betegvizsgálat alapján megállapítsuk a fejfájás típusát és annak megfelelő gyógyszeres kezelést alkalmazzunk, képalkotó igen ritkán szükséges. Javasolt fejfájásban jártas neurológushoz fordulnia megfelelő terápiáa beállítása céljából.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. június 02., 09:37; Megválaszolva: 2021. június 03., 15:27
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tarkón tájon nyomás, koponya MR...
MR lelet értékelése
Kedves Doktor Nő / Úr! A segítségét szeretném kérni …. Kb. két hete tartó fejfájás mely nem elviselhetetlen inkább idegesítő hogy mindig...
Fejfájás oka
Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni… a közelmúltban elszenvedtem egy kis agyi infarktust. Kb. tíz napi fejfájás után ami ugyan...
MR vizsgalat
MRi, Jó napot kívanok szeretném megkerezni hogy mi a velemenye , az MR agykoponya vizsgalatomrol. Kontrasztanyagos vizsgalat T2,DWI,SWAN T2* T1...
Perifériás idegrendszer
Tisztelt Doktor Úr! 2016 óta a kétoldali fülsípolásom kialakulását követően, a kisagy területén érzek szinte állandó jellegű bizsergést...