Mitől lehet?

Tisztelt Doktor Úr! November óta folyamatosan szédülök - nem forgó jellegű,inkább ilyen "tántorgó", bizonytalan érzés, mintha nem ezen a földön lennék. Volt agyi mr-em (negatív) nyaki mr-em (ventralis liquortér C.IV-V. csigolya magasságában szűkebb, CIII.-VI magasságában a discusok területén dorsalisan igen keskeny lapos előreboltosulás látható,mely a ventrális liquorteret kissé szűkíti, nyaki lordosis kiegyenesedett)) , teljes vérképem (negatív) , fül-orr-gége vizsgálatom (negatív) , kardiológia (szintén negatív) , volt ENG vizsgálatom (felső végtagi -negatív) .A szédülés mellett gyakran idegennek érzem a végtagjaim mintha nem az enyémek lennének (mindent tudok velük csinálni, nincs érzéskiesésem sem, mégis idegennek látom őket sokszor) . Járás közben gyakran fut végig valami ideg a testemen . Egész testemben izomrángásokat érzek (sportolok rendszeresen, magnéziumot szedek) .Gyakran érzem levertnek és fáradtnak magam, valamint émelygek.Ön szerint neurólógia betegség állhat a háttérben vagy inkább pszichoszomatikusak ezek a tünetek? Válaszát nagyon szépen köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben érdemi eltérés nem volt koponya MR vizsgálat során, neurológiai probléma kevéssé valószínűsíthető. Bővebbet a szédülésről itt olvashat:https://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/235/a-szedules-tipusai. Bizonyos esetekben a szédülés krónikussá tud válni, ilyenkor hangulatjavító kezelés hatékony tud lenni

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. március 26., 14:11; Megválaszolva: 2021. március 27., 15:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina