Huntington vagy stressz?

Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben lettem igazán figyelmes arra hogy különösen nagy koncentráció közben általában játék vagy hasonló ideges pillanataimban, egyet-egyet ráng a fejem. Erre még nyugalmi helyzetben nem voltam figyelmes. Olvastam több dolgot is ami okozhatja ezt stressz és szorongáson kívül sajnos ott volt a Huntington is felsorolva. Sajnos ismerem a betegséget mert már régebben olvastam róla, a családban szerencsére viszont még nem fordult elő ez a betegség. A betegségnek utána olvasva egyik tünetem se passzol, viszont egyben nem vagyok biztos. Az ugynevezett akaratlan arcgrimaszolásokban. Nekem egy rossz szokásom mostanában de nem tudom mióta hogy gyakran ráncolom a homlokom. Szintén nyugalmi állapotban nem voltam még erre figyelmes. Viszont társaságban például többször is csinálom, és ha észreveszem magamon csak méginkább csinálom bár az a része már nagy valószínűséggel csak idegi. Más "grimaszolást" nem szoktam csinálni kizárólag a homlok ráncolást. Tudom, hogy interneten keresztül nem lehet pontos diagnózist adni, de maga mennyi esélyt lát a Huntington vagy valami komolyabb neurólógiai betegség meglétére? Lehetséges, hogy csak idegi az összes tunetem? Sajnos régebben súlyos hipochondriában szenvedtem ami mára már meg "enyhült" szorongásssá. Válaszát Előre is Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a grimaszolás témában

Kedves Kérdező! Az arc mimikai izmaiban jelentkező ,akarattal nem befolyásolható rángások(tic!), grimaszolások, az úgynevezett dystoniás zavarok közé tartoznak. Számtalan formája létezik, a Huntington kór köztük a legismertebb, öröklődő, genetikus megbetegedés. Az Ön homlokráncolása akarattal befolyásolható, megszüntethető, egészen más jellegű, valóban csak egy rossz szokás lehet. Az Ön korában, 22 évesen,a hypochondiasis, és egyéb szorongás mindenképpen figyelemre méltó, és kezelést igénylő pszichés zavar. Emiatt pszichiáter szakorvost kellene keresnie. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 11., 21:53; Megválaszolva: 2021. január 12., 19:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.