amíg az orvosom tud fogadni

T. doktornő. Több hónapja szédülök és bár szedem a Betahistint és a notropilt nem történik érdemi javulás. A napokban jártam egy EMG laborban, ahol a diagnózis: Kétoldali perifériás zavar. Csak jövőre tud fogadni a kezelő orvosom de addig is szeretném megtudni, hogy mit tehetek Önerőből. Ez a diagnózis egyenlő a Perifériás neuropátiával? Köszönettel: N. Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza EMG témában

Kedves Kérdező!

Sajnos, nem tudom megfejteni, hogy a vizsgálatot végző mit ért perifériás "zavar" alatt?

Nem biztos, hogy az eltérés, amit talált, elegendő a perifériás neuropathia diagnózisához.Nem írta meg, hogy az EMG vizsgálatot miért kérte a neurológus,vagyis milyen jellegű végtag panaszai vannak, A szédülés miatt esetleg EEG vizsgálatot lehet végeztetni, de pontosabb diagnózist koponya CT, vagy MRI vizsgálat adna ebben a tekintetben.A Betahistin és a Nootropil együttes szedését feleslegesnek tartom.Bőven elég az egyik gyógyszer is, annál is inkább, mert nem is használ.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. december 15., 11:32; Megválaszolva: 2020. december 15., 11:44
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Elegendo a vizsgalat?
Tisztelt Forvos Ur! Koszonom valaszait. Elmentem egy magan neurologiai szakrendelesre (als tol valo rettegesem miatt) . O fizikalisan megvizsgalt, de nem...
EMG eredmeny
Tisztelt Doktor Ur/No! Legyen szives megmondani a velemenyet az EMG vizsgalat eredmenyei alapjan. Kovetkeztetesek: 1.Bal ulnaris ideg axonok...
EMG
Tisztelt doktornő! Nemrégen voltam emg vizsgálaton, ahol a következő leletet kaptam. Kérem,, segítsen értelmezni, mert semmit nem mondtak azzal...
EMG
Egy kedves ismerősöm arra panaszkodik, hogy sokat zsibbad az ujja. EMg vizsgálatot javasoltak neki. Erről szeretnék érdeklődni, hogy ezt mit takar....
Mi a teendő?