Bal lábfájdalom

Kedves Doktornő! Egy hónapja herpesz vírus fertőzés miatt a bal lábamban a fenéktől a lábujjamig nagyon erős fajdalom van. A bőrgyógyász orvos mondta, hogy ez a fájdalom hónapokig eltart, ha nagyon erős lenne akkor fájdalomcsillapítót szedjek rá. Azóta éjszaka is nappal is alig tudok nyugodni a fájdalomtól. Fájdalomcsillapítót szoktam bevenni, de azt sem merem rendszeresen. Azt szeretném kérdezni hogyan lehetne csökkenteni a fájdalmat? Van-e valami kezelés esetleg rá?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a herpes zooster témában

Kedves Kérdező ! A herpes zooster nevű, bőrtünetekkel is járó betegséget valójában az idegdúcban elhelyezkedő,egészséges emberekben is jelenlévő herpes vírus okozza. Igen nagy fájdalommal jár,mely az ideggyök lefutásának megfelelően sokáig kínozhatja a beteget. Ebben a betegségben a hagyományos fájdalomcsillapító gyógyszerek hatástalanok, legjobban a carbamazepin hatóanygú gyógyszerek enyhítik a panaszokat. agyobb adag B1 vitamin is jó hatású. és sok türelem.Később szükséges orvosi kontroll,mert ilyen esetben gyakran találkozunk azzal,hogy immunrendszer valamilyen okból gyengén teljesít, ezért tud a vírus tüneteket okozni.

Kérdés: 2020. december 09., 14:06; Megválaszolva: 2020. december 09., 16:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés