• Neurológiai betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Négy hónapja szültem,de gyorsan felépültem.Kiegyensúlyozott életet élek.Egy hónappal ezelőtt hirtelen lettem rosszul,szédülésérzet,émelygés és bizonytalanság érzés fogott el ami órákig megmaradt, szorító, nyomás jellegű fejfájást tapasztaltam,néha a nyakam előrebiccentésével a fejtetőig nyílaló fájdalmat.Nehezemre esett koncentrálni, kábaság érzése fogott el, hirtelen rám törő fáradtságérzettel.Nem tapasztaltam a látásomban romlást de alig bírtam bármire is figyelni,szemmel követni, fókuszálni. A panaszaim minden nap előjöttek, nyugalmi állapotban is, valamint mozgás közben is majd a kezdeti tünetek megjelenésétől számítva a negyedik napon elkezdett lezsibbadni a bal lábam, majd a bal kezem és a következő napon már a bal arcféltekem is. Nem intenzív zsibbadás inkább folyamatos bizsergés érzettel tudnám leírni, ami szintén volt, hogy órákig megmaradt majd enyhült vagy teljesen elmúlt, de azóta is rendszeresen visszatér. Azon a héten a tünetek hatására a háziorvosom beutalt natív agykoponya MRI-re, melynek eredménye negatív lett, nyaki-gerinc és háti-gerinc MRI is, készült melyen érdemi eltérés nincs, a gerincvelői szakasz nem mutat kórosat. Deréktáji gerinc MRI nem készült. Általános laborom rendben van. Ezt követően a leleteimmel neurológus szakorvoshoz mentem, történt fizikális vizsgálat, megnézte az MRI felvételeket, azok alapján organikus eltérést nem talált melyek magyaráznák a tüneteimet. Pihenést javasolt, szerinte pszichés eredetű. Sajnos azóta újabb tünetek jelentkeztek, a látásom távolra homályosnak érzem, test szerte pár másodpercig tartó izomugrálásokat tapasztalok, pár napig tikkelt a szemem, valamint néha hangyamászáshoz hasonló viszkető érzést, is érzek, mintha tűvel szurkálnának. Konzultáltam egy másik neurológussal orvossal is, nem küldött további vizsgálatokra, frontin szedését javasolta. Teljesen kikészültem. Tanácstalan vagyok. Elkezdtem szorongani. ALS és prion okozta betegségtől rettegek a tünetek alapján. Köszönöm válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a negatív MRI témában

        Kedves Kérdező! A negatív leletek és fizikai vizsgálat számomra is egyértelműen azt bizonyítja, hogy a panaszai nem szervi betegségből erednek. Szülést követően, a szopatátás időszakában különféle súlyos pszihiátriai tünetek léphetnek fel.Ezek az úgynevezett lactációs betegségek, szakszerű kezelésük pszichiáter feladata.Alapvetően szükséges a baba elválasztása, a hormonális állapot normalizálása. Emellett gyógyszeres kezelés is indokolt.Remélem, hamarosan rendeződik az állapota és nevelheti tovább egészségesen a kicsit. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. október 04., 13:13; Megválaszolva: 2020. október 05., 07:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: