Folt a gerincvelőn

Tisztelt Doktornő! Márciusban műtöttek kéztő alagút szindrómával, amit nem kellett volna megcsinálni, amit utólagos idegvezetéses vizsgálat igazolt! Másik kézsebész tanácsára nyaki röntgen illetve MRI vizsgálaton voltam. A neurológus egy foltot lát a gerincvelőben, ezért újabb nyaki, illetve koponya MRI-t szeretne csináltatni, mert felmerült benne a sclerosis multiplex gyanú. 10 éve vizsgálták ezzel egy látóideg gyulladás miatt,de akkor azt mondták, hogy egy korábbi arcüreggyulladás fertőzte meg a látóideget. Kérdésem, hogy Ön szerint is indokolt az újabb vizsgálat, és előfordulhat ennyi tünetmentes év után mégis SM betegség? Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza koponya MRI témában

Kedves Kérdező!

Levelével kapcsolatban sok érdekes kérdés merül fel bennem. Miért nem a carpalis alagút szindróma műtétet megelőzően készült az ENG vizsgálat? Utólag mit állapítottak meg?Sérült az idegvezetés, vagy nem?

A kézsebész szakember miért kérte a nyaki MRI vizsgálatot? És ha ez megtörtént,a felvétel rendelkezésre áll,akkor a neurológus miért kéri újból ugyanazt a vizsgálatot? Egy bizonytalan gerincvelői folt alapján amúgy sem lehet SM-et diagnosztizálni. Elsősorban a fizikális tünetekeit kellene ismernem ahhoz, hogy további véleményt tudjak mondani.

Bizonyos tipusú látóidegfő gyulladást követhet SM betegség, de nem feltétlenül.A kettő közötti eltelt idő változó,lehet akár hosszabb is.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. szeptember 13., 21:23; Megválaszolva: 2020. szeptember 14., 18:59
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...