• Meddig élhetek a betegségemmel és miket lehet róla tudni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Mélyen Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Először is köszönöm szépen az Ön szíves válaszát legutóbb a betegségemmel kapcsolatban feltett kérdésemre,már csak azt szeretném Öntől megkérdezni Nagy Tisztelettel,hogy meddig élhetek a megállapított betegségemmel és miket lehet róla pontosan tudni,megállapított betegségem röviden NBIA vagy régi nevén Hallervorden-Spatz és azt én is tudom,hogy a betegség nevét a betegséget kutató és leíró két orvosról kapta és megosztottam Önnel a nemrégen 2020.07.03.-án kapott vizsgálati leletem eredményeit is. Maradok Őszinte Mély Tisztelettel és várom szíves válaszát.:Gallits Gábor Csaba,Gábor.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a NBIA témában

        Kedves Kérdező! Gondolom tudja, hogy betegsége genetikus eredetű.Sajnos, oki kezelése még nem lehetséges, csak a folyamatosan változó, súlyos tünetekre léteznek gyógyszerek,ezeket Ön is kapja.Mozgáskorlátozottságát segédeszközök alkalmazásával lehet enyhíteni. Ami az élethossz kérdését illeti,erre nem tudok és nem is akarok válaszolni, nem érzem magam erre feljogosítva.Kérem,ilyen jellegű problémáit beszélje meg kezelőorvosával. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. július 05., 16:08; Megválaszolva: 2020. július 06., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: