SM nevű betegségtől való félelem

Jó napot kívánok. 33éves nő vagyok,egyedülálló 3 gyerekes anyuka,5éves iker lányok,plusz 7.hetes kisfiú.Se éjjelem se nappalom,napi szinte kb 4-5 órát alszom össze vissza,mivel a 7.hetes baba 2óránként kel szopira,nappal meg az ikrek kívánnak egész embert és a háztartás. 2014ben volt az iker császármetszésem és most 2020.ban volt a második császármetszésem. 2017.ben volt egy MRI részleges vizsgálatom baloldali zsibbadás érzés miatt. Az MRI vizsgálatot félbe kellett hagyni mert rosszullét lépett fel. Megállapították hogy a részleges eredmények alapján semmi kóros nincs,pánikbetegség okozhatta a zsibbadást,szakorvoshoz irányítottak,gyógyszeres terápia volt,majd 2019ben csökkentés és elhagyás mert kismama lettem. 2020.04.17 lett császármetszés. 2020.04.18 óta lett pár tünetem.: -néha homályos látás a jobb szememen -néha kettőslátás a jobb szememen -jobb fülem másfél hete eldugult/folyamatos dugulás érzés -vérnyomásom ingadozó lett, 120/70--150/90 -néha szédelgés -bal vállban nehéz érzés És fáradság . Olvasgattam a neten..SM betegség tüneteire hasonlít. SM betegségem lenne? Kell félnem tőle? Mennem kell valamerre a tünetek alapján? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a SM félelem témában

Kedves Kérdező! Az, amit leír,valóban nem könnyű élethelyzet.Biztosan nyomós oka van, hogy nem írta meg, a gyermekekkel miért és mikor maradt egyedül.Ha a kisbaba édesapja, a társa Ön melltt lenne, biztosan segítene átvészelni ezeket a nehéz napokat.A leírt panaszok hátterében elsősorban a pánik betegség fellángolására gondolnék.Az Önt 2017-ben kezelő orvossal vegye fel a kapcsolatot, jelentkezzen be telefonon,és kérje ki a tanácsát.Jó lenne, ha egyelőre gyógyszer nélkül is sikerülne legyőzni a félelmeit,legalábbis, ha a picit szoptatni szeretné.A háziorvosnak és a csecsemőgondozónőnek is jeleznie kell, hogy nem érzi jól magát.Remélhetőleg beindul az ovodai ellátás is, így kevesebb teher hárul majd Önre.Ilyenkor a család, a barátok is sokat tudnak segíteni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. június 05., 22:34; Megválaszolva: 2020. június 07., 06:44
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés