Als vqgy megnyugvas?

Tisztelt Doktorno! Irtam mar Onnek multheten, hogy AlS miatt aggodok. Nem hagyott nyugodni a dolog, igy elmentem egy ENG/EMG vizsgalatra ahol az alabbi eredmeny szuletett: Paresie nincs, látható fasciculatio nincs. Vélemény: a bal oldali n.medianus motoros neurographia normális, F hullám is. A sensoros neurographia is normális. A bal oldali n.peroneus neurographia normális, F hullám is. A bal oldali m.tibialis anterior és a bal oldali ADM myographiás vizsgálatkor spontán aktivitás nem volt, az interferencia minta normális (szakaszos), a motoros egységek normálisak. Negatív vizsgálat, perifériás ideglaesiora, izombetegségre utaló eltérés nincs. Motoneuron betegségre sem klinikai, sem elektrofiziológiai gyanújel nincs. A kerdesem az lenne, hogy ez alapjan megnyugodhatok? Testszerte izomrangasok voltak, amelyek lassan megszunoben vannak. A jobb felkaromat kisse puhabbnak tapintom, az "integetoizom" mintha kicsit nagyobb lenne itt, mint a bal kezemen, pedig jobb kezes vagyok. Ez lehet als jele, higy sorvadna a felkarom? 1 hete tortent fizikalis neurologia vizsgalat ami szinten negativ lett. Tobbek kozott izomerot, reflexet vizsgaltak. Az eng/emg vizsgalatot vegzo adjunktus szerint el kene felejtenem vegre az alst,es indokolatlannak is tartotta a vizsgalatot,de kulon keresemre megcsibalta. (maganrendeles volt) Eleg szorongos vagyok. Kerem Doktornot nyugtasson meg hogy az ENG/EMG vizsgalattal kizarhattuk az als-t. Valaszat aggodva varom. 31/F Ui. Tavalyi evben kezsult koponya ct, mr, hasi ct is, amik szinten negativok lettek. (ezek is maganrendeles keretein belul tortentek.)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a hypochondriasis. témában

Kedves Kérdező ! ALS nem, megnyugvás igen. Szorongásos betegségét jólenne kezeltetni. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. június 02., 10:27; Megválaszolva: 2020. június 02., 10:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Sm -tanács kérés
Tisztelt Doktornő! 2009februárja óta igazolt SM betegségem van. Ami látóideg gyulladással kezdődött. Kaptam akkoriban rebifet-et illetve avonexet...
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés