• Fejfajas

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jóestét. Szeduléses panaszaim miatt neurologiai vizsgalaton voltam es Koponya nativ Mri. Mostanàban egész napos jobb oldali fejfájàsaim vannak a jobb szemem is faj. Annyira aggodom,hogy komoly problema van,hogy azt is észre vettem a memoriàm nem a régi. Leírnàm az eredményem:A frontalis feherallomanyban jobb oldali tulsullyal max 2-4mm es jeldus gocok lathatoak flair es reszben T2 kepekben. Egyebutt az agyalomanyban koros jeladasu terulet nem abrazolodik. Az orrmelekuregek legtartoak. Velemeny:lacunaris infarctusok mk. Frontalis lebeneny. A neurologusom tàjékoztatàst nem add az eredményemről pontosan mitől alakulhatot ki, csak,hogy ne stresszeljek en meg is aggodom ilyen fiatalon infarktus?. Vérnyomàsos nem vagyok Cukor betegségről nem tudok. Voltam nyaki Uhangon teljesen rendben van. Miotta megkaptam az eredményt azotta folyamatossan aggodok,hogy esetleg komoly betegség van a hàtérben. Dr nő szerint milyen betegségre utal a lelet? Milyen irànyba folytassam a kivizsgàlàst. Nagyon köszönöm a vàlaszt.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! A leírás alapján,az elszórtan látható, jeldús fehérállományi gócok valóban kisebb agyállományi infarctusok lehetnek, melyeknek eredetét tovább kellene vizsgálni.Elsősorban magas vérnyomásra kell gyanakodni. Ugyanakkor gyulladásos betegség, krónikus encephalitis lehetősége is felmerül.Ezek a feltételezett diagnózisok a képalkotó vizsgálatra alpulnak.Ezt követően össze kell vetni a klinikai tünetekkel, a kiegészítő vizsgálatokkal. Biztos diagnózis csak ezt követően lehetséges, vagy nem.Ha nincsenek klinikai tünetek, hosszú távú követés szükséges, hogy alakulnak az eltérések a jövőben.A folyamatos aggódás nem a legmegfelelőbb hozzáállás, mert ez további tüneteket válthat ki. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. május 13., 20:30; Megválaszolva: 2020. május 16., 05:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: