Migrén alapú fejfájás

Jó estét Doktor Úr! Győri Gábor vagyok. Azért fordultam önhöz,mert évek óta időközönként igen erős migrén kap el a tarkó jobb oldalán a nyakszirtnél! 12.éve egy balul végződő párkapcsolat után kezdődött! Igen erős migrénem volt a tarkóm jobb oldalán,és hiába vettem gyógyszert semmi hatásuk nem volt.Ekkor el mentem a házi orvosomhoz aki meg vizsgált,és annyit mondott hogy valószínűleg idegi alapon gutaütés...Nem tudom pontosan hogy,ez mit jelent,vagy hogy, létezik e ilyen! De 2-3 hétbe telt mire el múlt egy Naturland Antidolorica gyógyszertől! Azóta is ezt szedem ha el kap,de most már az 5.ik napnál járok,de mindig vissza tér! A háziorvosom akkor annyit mondott hogy, ne idegeskedjek,mert az idegrendszerem túl pörgött akkor és ezért fáj a fejem ilyen erővel! Melette front érzékeny is vagyok! Két éve voltam egy koponya Mr vizsgálaton hogy, nincs e esetleg valami pl egy ideget nyom valami,és attól lehet,de semmit nem találtak! A fájdalmam sokszor le húzódik egész a hát és váll izomig,Szoktam maszirozni,akkor volt hogy ki állt,de nem mindig! De csak a tarkó jobb oldalán a nyakszírten érzem,egész a koponya alsó végéig.Szeretném kérni a tanácsát hogy,Őn szerint mitől lehet ez a migrénes fejfájás,és van e alapja ennek az idegi alapon való gutaütésnek,és hogy szedjem e a gyógyszert tovább? Már azon gondolkozok,hogy el megyek a vírus után egy fejfájás ambulanciára! Hála évente csak párszor fáj így,többnyire ha front van!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza a fejfájás, migrén témában

Kedves Kérdező! Panaszai hátterében migrénes karakterű fejfájás merül fel leginkább, esetlegesen trigeminoautonom fejfájás. A fájdalom kezelése kettős, ha ritkán van fejfájás, akkor sima fájdalomcsillapító vagy speciális gyógyszer (ún. triptán) alkalmazása jön szóba, elszaporodott fejfájás esetén (havi 3-4 vagy több roham, ill elhúzódó fejfájás) speciális megelőző terápia beállítása jön szóba. Javasolt fejfájás ambulancián való megjelenése megfelelő terápia beállítása céljából. Idegi alapon történő gutaütést nem tartok valószínűnek, továbbá a fejfájások 99%-ában ezek hátterében érdemi eltérés nem igazolható, mint azt az Ön MR vizsgálata is bizonyítja. A beteg részletes kikérdezése, vizsgálata és megfelelő gyógyszeres terápia beállítása a teendő csupán. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. május 02., 20:03; Megválaszolva: 2020. május 04., 19:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.