• Hány éves koromig élhetek Hallervorden-Spatz betegséggel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna Doktornő! Tegnapi napon 2020.április 30.-án Ön volt Kedves válaszolni a nálam megállapítottakkal kapcsolatban,hogy Hallervorden-Spatz betegséget állapítottak meg nálam és ezzel kapcsolatban annyi kérdésem lenne,hogy ezzel a betegséggel hány éves koromig élhetek és hogy Ön szerint kötelezően tolószékbe fogok kerülni vagy azt még elkerülhetem?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a neurodegeneratív betegség témában

        Kedves Kérdező! Ön olyan kérdést tett fel, amire lehetetlen jó választ adni. Tisztában van azzal, hogy betegsége gyógyíthatatlan és súlyos.Mint írtam, ebben a betegségben szenvedők nem érnek meg magas életkort. Nem tudok, és nem is akarok ennél többet mondani.Elképzelhető, hogy mozgáskorlátozottsága miatt egy idő után segédeszközre fog szorulni, ez lehet tolószék is. Igyekezzen az életét úgy élni, hogy ne a jövőre, a végre gondoljon, hanem a mában,a jelenben találja meg a boldogságot.Olyan módon, ahogy a betegsége ezt megengedi.Ez a legjobb, amit tanácsolhatok. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. május 01., 12:15; Megválaszolva: 2020. május 01., 18:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: