kisfiú nystagmussal

Kedves Doktornő! Kisfiam nystagmussal született, ami azóta nagyon sokat javult. Neurológiai kivizsgáláson voltunk vele 4 hónapos korában,szemészeti, neurológiai vizsgálat, koponya uh, EEg, VEP, vérvétel történt. Minden negatív eredménnyel. Mr vizsgálat betegségek miatt elmaradt, majd 1 éves korára ez a tünet annyit javult, hogy úgy döntöttünk, hogy az MR-t nem csináltatjuk meg. Teljesen normálisan fejlődő kisfiúról van szó,most 3,5 éves. Kb. másfél hónapja szemüveget kapott, (pluszos, cilinderes szemüveget) . Közben a nystagmus mellé jött egy időszakos, váltakozó irányú, kifelé térő kancsalság is. A szemész erre azt mondta, hogy egyelőre nem kell vele foglalkozni, lehet, hogy majd műteni kell. Viszont mostanában a kisfiam időszakonként dörzsöli, nyomkodja a szemét, 1-2-szer mondta, hogy a hintában szédül, és egyszer mutatta, hogy fáj a szeme fölött (lehet, hogy megütötte, ez nem derült ki) . Szemészetre, és neurológiára rendszeresen járunk kontrollra. A jelen helyzetben viszont nem tudunk menni a Klinikára, de nagyon aggódom, ön mit gondol, ez szemészeti, vagy neurológia probléma inkább? Lehet agydaganat tünete? Nagyon aggódom, és féltem a kisfiamat. Sajnos édesanyámat daganatos betegség miatt veszítettem el, emiatt nagyon féltem a családomat a daganatos betegségektől.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza nystagmus, kancsalság témában

Kedves Kérdező!

Érthető,hogy Ön, aki szeretett édesanyját daganatos betegség miatt veszítette el,kisfiáért is jobban aggódik.A veleszületett szemmozgató ideg probléma, amit levelében jelzett,szerencsére megfelelően,szakorvosok által ellenőrzött,megnyugtató állapot.Az utóbbi időben észlelt jelenségek,melyek aggasztják,-mint szemdörzsölés,szédülés a hintán,egy alkalommal szemöldök feletti fájdalom,-nem indokolják az agydaganattól való félelmeit,önmagában nem jelentkenek semmit.Mint írja,teljesen normálisan fejlődő kisfiúról van szó.Remélhetőleg a jelenlegi veszélyhelyzet feloldása hamarosan mgtörténik,és sor kerül majd az elmaradt koponya MRI vizsgálatra.Bizonyára annak negativitása fogja Önt végleg megnyugtatni.Addig is próbálják meg családi összefogással megkönnyíteni a várakozás valóban nehéz napjait.Sok játékra,nevetéres,pozitív gondolkodásra van szükség.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. április 28., 21:33; Megválaszolva: 2020. április 29., 06:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...