• Vascularis encephalophathia okai

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Úr! Vascularis encephalopathiaval kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni néhány dolgot. Kialakulásában, avagy a mértékének súlyosbodásában szerepet játszhat-e pl. a teljes koponyabesugárzás (WBRT)? Kialakulhat-e, vagy súlyosbodhat-e hirtelen történő és több napon keresztül fennálló nagymértékű folyadékvesztés; illetve hyponatraemia következtében? Előre is köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel!

        Dr. Fehér Gergely válasza a encephalopathia témában

        Kedves Kérdező! Vascularis encephalopathia oka az agyban levő kiserek elmeszesedése, mely vérnyomás- illetve cukorbetegséggel mutat általában összefüggést. Koponyabesugárzás ronthatja a helyzetet, folyadék- és sóvesztés döntően nem áll ennek hátterében. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. március 11., 14:58; Megválaszolva: 2020. március 23., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: