• Neurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur! Agyi MR leletemben van egy resz ami aggodalomra ad okot!! Mit jelent ez? A kisagyi tonsillak a foramen magnum szintje felett? ( ez kicsit aggaszt! Mit jelent ez?) Es ezek vannak meg a leletben:Normál helyzetű és tágasságú IV Agykamra. Nem tágabb, szimetrikus Supratentorialis kamrarendszer. Kp. Vonal megtartott. Norm.tág. Külső liquir ter! Az agyállományban kóros jelintenzitás nem látható. (Itt jön az a rész ami aggaszt és amit korábban kérdeztem! )És a végén : Willis kör erején aneurizma nem differenciálható. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: F. É.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI lelet témában

        Kedves Kérdező ! A kisagyi tonsillák normális esetben a formanen magnum felett helyezkednek el. A leírás a nem utal kóros eltérésre,mint ahogy az sem, hogy nincs az ereken aneurizma. A lelet tehát negatív. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. január 17., 15:44; Megválaszolva: 2020. január 20., 06:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: