• Sm betegség lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónappal ezelőtt kezdődtek a panaszaim. Először apróbb szédüléseket tapasztaltam, de nem tulajdonítotam neki nagy jelentőséget. Ezt követően zsibbadások jelentek meg először az arcomon jobb és baloldalt egyaránt, illetve a bal felkarom külső részében. Ekkor fordultam orvoshoz, aki nyaki MR vizsgálatra küldött. Itt megállapították, hogy C IV-V csigolyánál, bal oldalon diszkrét , 2mm vastag, a reccust szűkítő protusio látható,mely érinti a kilépő ideggyököt.Emellett körkörös protusio is megfigyelhető mely számottevő térszűkületet nem okoz.A nyaki lordosis kiegyenesedett, a középső szakaszban kyphosisba megy át. A csigolyák magassága szerkezete megtartott.A rések tágassága átlagos.A craviocernisalis átmenet ép.A myelon rendes vastagságú és jelű.Mérsékelt splondylosis. A leletekkel visszamentem a kezelőoorvoshoz, aki szerint ez nem indokolja a panaszaimat, így agyi MR vizsgálatot javasolt. Ennek az időpontjára várok most jelenleg. Eléggé kétségbe vagyok esve, nagyon félek tőle, hogy egyéb problémát állapítanak meg, mint pl sclerosis multiplex melynek tünetei hasonlóak lehetnek az általam produkáltakhoz. Más szerint (gyógytornász, manuálterapeuta) a tüneteim tipikus nyaki porckorongsérv tünetek, illetve görcsös izomletapadások által is keletkezhetnek. Jelenlegi panaszaim a bal felkar külső oldalának zsibbadása, olykor bal alsó lábszár külső felének zsibbadása, és olykor a homlokomon is érzek zsibbadást. Néha olyan érzésem van, mintha roham szerűen törnének rám ezek a tünetek, ilynekor csak a fekvés és nyugalom használ. Ön mit gondol? Megalapozottak lehetnek a félelmeim? Üdvözlettel Gábor

        Dr. Fehér Gergely válasza a zsibbadás, szédülés témában

        Kedves Kérdező! Egyetértek a vizsgálatot kérő orvossal, a nyaki gerinc MR eredménye panaszait nem magyarázza. Koponya MR mindenképpen szükséges a panaszok eredetének tisztázása céljából. Nyaki porckorongsérvre utaló panasza nincs, panaszai ennek nem megfeleltethetőek. Bővebbet koponya MR lelet birtokában lehet mondani. Találgatásokban, jóslatokba nem bonyolódnék. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. december 17., 13:28; Megválaszolva: 2019. december 18., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: