• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Fehér Gergely! kb. 18 éves korom óta érzek zsibbadást a testemben mindkét oldalon egyformán. A zsibbadás a tartkómból indul, ahol inkább a jobb oldalon zsibbad. Előzmények: Neurológiai: Gyermekkoromban voltak epilepszia jellegű rohamaim, illetve alvajárásom is volt. Alaposan kivizsglátak, de epilepsziára utaló jelet nem találtak. kb. 2 évig szedtem antileptikumot. Később, amikor elhagytam az alvajárásom még néha visszatért, de aztán az elmúlt. Kardilógiai: Szintán gyerekkoromban éjszaka gyakran álodtam rosszat és felriadtam, ennek fő oka az volt, hogy felment a pulzusom. Ezt akkor nem vizsgálták ki, mondták, hogy sportoljak. Később kb. 28 évesen ke lettem vizsgálva, néztek szív UH, LGL-gyanúval vizsgáltak. Voltam adenozin teszten is. Minden negatív lett, de az időnként megjelenő szapora pulzus még most is megvan. Egy időben szedtem rá Lokrent, mely segíett. Igyekeztem sportolni, mely minden esetben sokat segített. Zsibbadás: kb. 18 éves korom óta van jelen az életemben. Ez akkor szintán nem lett kivizsgálva. A sport erre is hatásos volt. 2011-ben volt egy koponya CT-m, mely negatív lett. A zsibbadásom a tarkomnak inkább a jobboldalából indul, de jelen van baloldaon is. Az egész testemen zsibbadok, mindkát oldalon egyformán. A tünet állandóan jelen van, szóval éjjel-nappal. Eléggé megnehezíti az életemet. Főleg, hogy a jobboldali tartkózsibbadás miatt előfordultak, hogy rossz érzésem is van. (A jobb agyterület felelőles a negatív érzelmekért.) Jelenleg kventiaxot szedek 25 mg adagban alvászavarra, de a zsibbadáson nem segít. Mindig igyekeztem sportolni, ha tudtam, mely sokat segített. De jelenleg a sok munka miatt nem tudom megoldani és visszajött a zsibbadás, rossz érzés. Kérdéseim: Lehet-e, hogy egy gyermekkori fejsérülés okozta az epilepszia jelelgű rohamokat, az alvajárást? Úgy emlékszem, hogy volt egyszer, hogy nagyon kisgyermekként kiestem az ágyból és bevertem a fejem. Illetve volt egy másik eset 12 évesen is. Hogyan függnek össze a kardilógiai és neurológiai tünetetim? Mit lehet tenni? Van-e más, mint a sport? Mik a jövőbeli következmények? Úgy érzem, ha nem sportolok, akkor a mozgásom jelentősen romlik. Korábban rengeteget sportoltam. Mégis most 3 éve, már nem tudtam és nagyon elmúlt a korábbi sok sport hatása. Kérném, írja meg, hogy milyen vizsgálatokat lehet szükség. Köszönettel

        Dr. Fehér Gergely válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Panaszai hátterében igen komolyan felmerül a pszichés háttér lehetősége. Javasolt koponya MR vizsgálat esetleges egyéb betegség kizárása céljából. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. december 17., 11:36; Megválaszolva: 2019. december 18., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Van-e köze agyi infarktushoz ami 10 éve volt és nem súlyos. A panasz most jobb alkar esőcsepphez hasonlítható hidegérzet és bizsergés között ?Neurologus 2 éve látta utoljáta és rendben találta az állapotát
        Tisztelt Doktornő!3 éves koromban vették észre hogy időnként jobb szemem felfelé, és kifelé kancsalít. Ezzel mai napig együtt élek, viszont Januárban erős nyomást éreztem a szemem mögött, melyhez fejfájás, szédülés társult....
        Üdvözlöm.Dr nő 27 éves vagyok. Széduléses rosszul létteim miatt koponya mr Nativ vizsgalaton voltam. Az eredményről szeretnék tàjékoztatàt A kulso es belso liquorter normalisan tag .az oldalkamrak szimetrikusak,kozepallasuak.a...
        Tisztelt Doktornő! Egy ideje a jobb fülemben suhogást érzek, kicsit olyan, mint a szívdobogás, nagyon zavaró. Fül-orr gégészeten voltam, kicsit gyulladt dobhártya, használjak orrspray-t. Ma volt mr vizsgálaton, a következő az eredmény,...
        Egy cserép 3m magasból a fejemre esett. Akkor vérzett is a fejem. A baleset után 4 nappal szédülés fogott el, és fejfájás, ami azóta is tart. Elmentem egy kórházba, ahol megröntgenezték, de nem mutatott ki semmit. Más vizsgálat nem volt. Mit...
        Kedves Doktornő! Az EEG eredményemmel kapcsolatban,szeretnék kérdezni.A vírus miatt elég zavaros a jelenlegi helyzetem. Készült egy EEG ,amit kiértékelt egy doktor úr ,akihez szerettem volna menni is ,de sajnálatosan a korára való tekintettel...