• Aggodalmat jelentenek ezek a ciszták?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A kamrarendszer középállású, szabályos tágasságú. A hátsó skála basisán mindkét kisagyi féltekében modelláló lapos, max. 12 mm széles arachnoidalis cysta figyelhető meg, érdemi térfoglaló hatás nélkül. Egyebekben az extracerebralis liquorterek tágassága az életkornak megfelelő. A corpus pineale területén 5 mm-es cystosus képlet van. Az agyállományban kóros szignál eltérés nem látszik, gátolt diffúzió, hemosziderin depozíció nem mutatkozik. Az orbiták és sella régió eltérés nélkül. A craniospinalis átmenetben destructio nem észlelhető. A tonsillák helyzete jó. A kisagy-híd szögletek szabadok. Az orrmelléküregek légtartók. MRA: Pathologiás érképlet nem látszik. Vélemény: Corpus pineale cysta. Lapos arachnoidalis cysta, nem térfoglaló jellegű. Egyéb eltérés nem mutatható ki.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a cysta a kp.-i idegrendszerben témában

        Kedves Kérdező! A leírt cystákat nem tartjuk betegségnek, aggodalomra nincs oka. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. november 28., 21:09; Megválaszolva: 2019. december 03., 06:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.