• Idegalapú problémám lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Azért kerestem fel most, ugyanis korábban, egész pontosan most pénteken lesz 2 hete, hogy nagyon megfájdult a fejem. Első sorban migrénes fejfájásra gyanakodtam. Ugyanúgy erős hányingerrel, hányással és szédüléssel kísérte. Általában 1-2 nap alatt el szokott múlni ez a fajta, migrénes fejfájás, de az óta nem csillapodott sajnos. Az elmúlt 2 hétben elég erősen, görcsösen fáj a fejem. Amit viszont újként észleltem magamon, )ami eddig még nem fordult elő) hogy tegnap délután a fejem, a szemeim mellett a homlok tájékon el kezdett zsibbadni. (ugyan azt a zsibbadó, hangyázós érzést éreztem, mint amikor a kezem, vagy a lábam zsibbad el) Ez mellé társult egy olyan furcsa érzés, amikor viszket a kezem, a tenyerem, a homlokom, a szemem, olyan, mint ha nem érezném. Magát a viszketést azt érzem, de amikor megvakarom az adott testrészemet, azt már viszont nem érzem. Sűrűn előfordul, hogy megszédülök. Amikor csinálom a napi teendőimet, van, hogy 1-2 óra kimarad, azaz nem emlékszek hogy mit csináltam. Előfordult már, hogy a nyelvem is el kezdett zsibbadni, és nem tudtam megszólalni/beszélni. Amikor a nyelvzsibbadás elmúlt, nem tudtam normálisan beszélni, szétszórtan, össze-vissza értetlenül beszéltem, és tárgyak nevét, az adott napszakot elfelejtettem, egyszerűen nem jutott az eszembe. Jelenleg is nagyon fáj a fejem, de viszont még orvoshoz nem mertem ez ügyben fordulni sajnos. Korábban diagnosztizálták az alkalmazkodási problémákat, és a depressziót. Ezért is gyanakszok, hogy idegrendszeri, neurológiai problémáim lehetnek, amik az agyammal, agyamban lehet problémák, amik idegrendszerik. Alkoholt és drogokat nem fogyasztok. Szeretném kikérni erről a véleményét! Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Varga Mónika Csilla

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A három napnál tovább tartó fejfájás valóban nem migrén, ezt tensiós fejfájásnak nevezzük. Oka a legtöbb esetben ismert, vagy még nem diagnosztizált pszichés zavar. Az Ön esetében ismert pszichiátriai betegség áll fenn,ami az esetek nagy részében kiújulásra hajlamos.Leírása alapján én egyértelműen ennek kontroll vizsgálatát szorgalmaznám, vagy legalábbis hozzákezdenék az aktuális problémák megoldásához. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. november 11., 19:59; Megválaszolva: 2019. november 12., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: