• gerinc MR értékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! A következő Mr leletet kaptam. Nem tudom értelmezni. Kérem szíves szakvéleményét. A lumbalis lordosis szabályos.Jobbra konvex scoliosis található. Mérs spondiolis és főkéntés főként az alsó szegmensben kifejezetten kisizületi arthrisis látható. at SI izületek szabályosak. A discusok viztartalma csökkent. L:IV:_V közötti korong körbe széttrül. , jobb foraminalisa annulusba sérülésre utaló magas jeladás látható. A korong a kisizületi felrakódásokkal , ling. flavum hypertrópiával közösen a canalis spinalist szűkíti, a cauda rostok torlódnak. L.V-S:I discus gyancsak elterűl, a jobb forament discus-ostoephyta komplex kp. szűkíti Kérem szíves szakvéleményét. Tisztelettel Spirnyák Márta

        Dr. Fehér Gergely válasza a gerinc MR témában

        Kedves Kérdező! Az MR-en kopásos eltérések vannak, de ezek jelentősége kérdéses. Sok esetben látunk ilyen leletet,nem panaszos beteg esetében is találkoztam sokszor ilyen eredményekkel. A panaszok a perdöntőek és az orvosi vizsgálat eredménye, mert nem az MR-t gyógyítjuk, hanem Önt. Tisztelettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. október 29., 19:28; Megválaszolva: 2019. október 30., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: