• Stroke tárgyköre

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesapám stroke-ja még júliusban volt, 10 napot a Neurológiai Osztályon, öt hetet a Rehabilitációs Osztályon töltött. Ott megállapították, hogy nem képes a rehabilitációra a kognitív képességek nagyfokú hanyatlása miatt. Mi is észrevettük a hanyatlást, amely egyre rosszabb állapotot eredményez. Mind a figyelem, megértés terén. Az étvágya is egyre jobban csökken, egyre gyakrabban kell folyadékpótlás miatt infúziót kapnia. A kérdésem arra irányul, hogy a csatolt lelet birtokában az Ön szakvéleménye szerint ( CT alapján) valóban nincs esély a rehabilitációra?? Mennyire várható a kognitív képességek további romlása, az étvágycsökkenést okozhatja az agyi terület károsodása, továbbá valóban az otthonban történő elhelyezés lenne az ideális? Szíves válaszát tisztelettel köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Az édesapja esetében nem mellékes körülmény, hogy a stroke-ot megelőzően is pszichiátriai betegségeb szenvedett,emiatt tartós antipszichotikus kezelésben is részesül.A zárójelentésben szereplő képalkotó, UH és cardiológiai vizsgálat a szellemi, gondolkodásbeli zavart,a szellemi hanyatlást nem mutatják ki. Ez minden betegnél más és más fokot érhet el.A rehabilitáció elsősorban a gondolkodászavar miatt akadályozott, ennek része az étvágytalanság,stb. Azt, hogy súlyos idegrendszeri károsodásban szenvedő szülő ápolását a család hogyan tudja biztosítani, az egyéni döntésen múlik.Mai viszonyok között egyre gyakoribb, hogy az otthon ápolás helyett a hozzátartozók az idős otthonban való elhelyezést választják, ezt el kell fogadni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. október 03., 21:36; Megválaszolva: 2019. október 04., 06:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Az utóbbi időben gyakran tapasztalok libabőr érzést, ez van, hogy a felálló szőrzettel társul, van, hogy nem. Sokszor végigfut rajtam, majd pár másodperc és múlik. Van, hogy csak az egyik oldalamat érjnti, van, hogy testszerte...
        Tisztelt Doktornő! Pár napja fejfájás miatt kértem MR vizsgálatot. Fiatal korom óta vannak fejfájásaim de mostanában úgy éreztem gyakoribb lett. Halánték fájdalom és szemkörnyék fájdalom a jellemző,néha tarkóból indul ki úgy érzem....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések