• Neurológiai panasz lehet ez? Furcsa látászavar.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Weborvos! Márciusban egyik este tv-zés közben erős fejfájásom lett, majd nem sokkal utána zsibbadni kezdtek a végtagjaim, mellkasban szorító fájó érzés, valamint nagyon erős ájulásérzetem is volt. Ijedtségünkben kihivtuk a mentőket akik bevittek azonban azt mondták semmi különöset nem találtak. De ha lesznek továbbra is panaszaim érdemes megkeresni egy neurológust. Ezt követő napon lebetegedtem és majdnem 4 hétig tartott mire teljesen elmúlt. Sokáig gyötört a nátha is. Közben arra lettem figyelmes hogy rengeteg fáj a fejem és furcsa látászavarom van azóta gyakorlatilag folyamatosan minden nap minden percben. Mintha nagyon erős éles kontrasztosan látnék alacsony fényerővel és zavarnak a fények is. Sokszor vannak ájulásközeli rosszulléteim is. A nyáron egyébként többször is volt hosszantartó vírusos megbetegedésem.Zárt MRI vizsgálatot sajnos nem birtam mert erősen szédülni kezdtem a gépben. Jelenleg a nyitottra várok. Mitől lehetnek ezek a furcsa rosszullétek, de főként ez az ijesztő látászavar? Szemészeten voltam, ott azt mondták semmi probléma.Laborom is volt többször és az is rendben volt. Mik okozhatják ezt? Mert sajnos lelkileg is nagyon megvisel mert sokat rontott ez az életminőségemen. Köszönöm szépen a választ és a segítséget!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Panaszai hátterében,a leírása alapján pánik betegség áll, a rosszulléteit is szorongás, pánik okozza.Ez pszichiátriai betegség,gyógyszeres kezelése eredményes.A fejfájás nem gyakori kísérő tünet,de ha ennek bármi egyéb neurológiai oka lenne, ezt a közeljövőben az MRI vizsgálat bizonyára ki fogja mutatni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. szeptember 29., 11:39; Megválaszolva: 2019. október 01., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: